Noves dimensions en la protecció social: cap a un model comunitari de vida independent

Del 15 al 17 de juny, representants de la Fundació Tutelar anirem a Budapest per assistir a un doble esdeveniment professional centrat en la com avançar en la protecció social dins un model comunitari de vida independent. Us informem del programa, organitzat per l'EASPD  Conferència internacional Budapest 16/05/2016 "Noves dimensions en la protecció social: cap a un model comunitari de vida independent", organitzada conjuntament amb la Equal Opportunities of Persons with Disabilities Non-profit Ltd. (FSZK),, la Hand in Hand Foundation amb la col·laboració del Comitè de Vida Independent de la EASPD, el Ministre d'Afers Socials i la protecció del menor d'Hongria. Amb la cooperació de les autoritats locals, de representants d'organitzacions del tercer sector i del sector sanitari i de la salut mental es sotmetran a discussió en format de panell obert a preguntes i respostes formar temes del calibre del procés de desinstitucionalització psiquiàtrica a Europa. En aquest sentit, s'intentarà analitzar l'estat del procés a nivell nacional, les tendències al respecte a nivell europeu i els canvis i oportunitats que es generen durant el procés. Presentació dels últims resultats de l'Institut de Recerca i Investigació Social TÁRKI Programa de la Conferència Trobada anual del Comitè de Vida Independent de la EASPD  17/06/2016. Comitè que es reuneix periòdicament amb representants de diverses entitats a nivell europeu per donar a conèixer, compartir i avaluar els últims avenços en polítiques de foment de la vida independent a nivell nacional que s'alineïn amb l'Article 19 de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat. Entre altres, el Comitè s'encarrega de:
  • Discutir estratègies pràctiques per a implementar l'Article 19 de la UN CRPD dutes a terme per les organitzacions membres.
  • Recopilar i intercanviar models de bones pràctiques en el camp de la desinstitucionalització psiquiàtrica i l'habitatge amb suport.
  • Facilitar el desenvolupament d'instruments que permetin la col·laboració de l'usuari final en la transició cap a la vida independent.
  • Elaborar propostes de noves polítiques per a les autoritats
Noves dimensions en la protecció social: cap a un model comunitari de vida independent

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.